מתעניינים בלימודי חינוך אבל לא בטוחים באיזו מכללה לבחור? הגעתם למקום הנכון! הכירו את מכללת שאנן, האקדמית הדתית המובילה בארץ ללימודי חינוך והוראה.
אבל לפני שנתחיל, ספוילר קטן שיגלה לכם את אחד השיקולים החשובים: כדאי ללמוד במכללה המשלבת בלימודי החינוך גם שיטות הוראה ולמידה המשתמשות בכלים טכנולוגיים עדכניים, המתאימים לדור התלמידים הנוכחי, ומגדילים את הסיכוי של הבוגרים (עד כ-95%) להשתלבות בעבודה.
אחרי הכול, אתם בוחרים בלימודי חינוך לא רק כדי לרכוש ידע, כלים ומיומנויות, אלא גם כדי להצליח להשתלב בעבודה חינוכית מרתקת ומתגמלת, כך שתוכלו להשפיע ולחולל שינוי.
הנה מה שיש לבת-חן טויטו, בוגרת מכללת שאנן, להגיד בנושא:
"אני מנהלת גן בעתלית. בזכות הסטאז׳ והניסיון המעשי שרכשתי בלימודים, הצלחתי להתקדם מהר מאוד לתפקיד ניהולי ולקבל שכר מתגמל יותר. והיום, למרות שסיימתי את התואר כבר לפני 4 שנים, עדיין יש לי למי לפנות במכללה כדי להתייעץ ולקבל מענה מקצועי לשאלותיי. במהלך הלימודים קיבלתי ידע וכלים רלוונטיים שאני מיישמת בעבודה שלי עם הילדים, ההורים וצוות הגן."
׳שאנן – האקדמית הדתית לחינוך׳, ממוקמת בקרית שמואל בפאתי חיפה (סמוך לרכבת) ונחשבת לאחת המכללות המובילות בארץ בלימודי תואר ראשון ושני בחינוך. המכללה מציעה מגוון חוגי לימוד, כמו הגיל הרך, חינוך מיוחד, אנגלית, מתמטיקה, היסטוריה, תושב״ע ותנ״ך.
תפיסת ׳ההכשרה הקלינית׳ של מכללת שאנן מגבירה את סיכויי ההשמה של הבוגרים. כיצד?
ובכן, הסטודנטים משתתפים בקורסים מעשיים ובתרגול מעשי בכיתות ובגנים כבר בשנת הלימודים הראשונה, ומתרגמים את הידע הנלמד לעשייה החינוכית שלהם בשטח.
אֲבִיָּה, סטודנטית בשנה ב׳ במכללה ממחישה את הרעיון: ״הקורס ׳למידה מתווכחת׳ שלמדתי במכללה, עזר לי להנגיש את החומר הנלמד בכיתה בצורה שתתאים לכול התלמידים״.
לצד לימודי התואר, המכללה מפעילה גם פרויקטים לימודיים ייחודיים המוכרים לתואר. לדוגמה, פרויקט ׳מדרשת מעיין׳, המשלב בין הלימוד האקדמי ללימוד הרוחני. הפרויקט מעניק עושר רוחני ותרבותי, מקדם מודעות פנימית והכנה לחיים ולזוגיות, יחד עם העמקה בלימודי תורה, אמונה, וחסידות.
מכללת שאנן מציעה לסטודנטים, העומדים בתנאים הנדרשים, מלגות שונות ואופציות מימון של התואר. לדוגמה תוכנית המצוינות בהוראה – רג"ב (ראש גדול בהוראה), המציעה מלגה בגובה של עד 100% משכר הלימוד.
המכללה עיצבה תוכנית לימודים המספקת לסטודנטים ידע וכלים הנחוצים להוראה וללמידה בעידן הטכנולוגי של המאה ה-21.
בנוסף, המכללה מקדמת את המורה כ'מורנטור', כדמות חינוכית שלא מסתפקת בהעברת ידע אלא משמשת כמגדלור לכלל התלמידים, מלווה אותם, ונוטלת חלק משמעותי בעיצוב דמותם ודרכם בעתיד. " צריך לפתח אצל ילד סקרנות, ביקורתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, המכללה מעמידה מגוון רחב של כלים טכנולוגיים המאפשרים למורים להיות כאלה, כשהמורה ילמד בצורה הזאת הוא ידע להעביר את זה אחר כך לילד אשר בעצמו יהפוך לכזה" פרופ' אבי לוי – נשיא מכללת שאנן.